zondag 10 november 2013

Dag 10: Hoorn des overvloeds

Om nog even in herfstsfeer te blijven heb ik vandaag een hoorn des overvloeds getekend.

De hoorn des overvloeds staat al sinds de Romeinse oudheid symbool voor onuitputtelijke overvloed.

In Europa hielden de boeren vroeger tijdens oogsttijd vieringen om te danken voor hun geluk en overvloed aan voedsel. Als symbool gebruikten de boeren een gebogen geitenhoorn gevuld met fruit en graan, de hoorn des overvloeds.


Hoorn des overvloeds


Deze hoorn des overvloeds staat heel leuk als decoratie en kun je makkelijk zelf maken. Dat heb ik ooit geleerd bij een cursus bloemschikken.

Je maakt een hoorn van kippengaas ( een soort halve croissant ). Deze omwikkel je met bloembinddraad met stro. Dan vul je de punt op met oude kranten. De hoorn kun je nu vullen met verschillende soorten groenten, pompoenen, maiskolven, hortensia, fruit, walnoten ( op stevig ijzerdraad steken ) en als je in de midden een stuk vochtige oase gebruikt kun je er zelfs bloemen in verwerken. Pas wel op dat de rest niet nat wordt om schimmelvorming tegen te gaan. Droogbloemen kunnen natuurlijk ook. Leuk is om er broodjes in te verwerken. Hiervoor kun je kleine brunchbroodjes (wel even afbakken) op stevig ijzerdraad vastmaken en in de hoorn steken.

Veel plezier met knutselen en heb je hulp nodig stuur maar even een berichtje.









Geen opmerkingen: