vrijdag 15 november 2013

Dag 15: Terug naar de jaren negentig



Vandaag gaat Vaals terug naar de jaren negentig. In Fraiche de Party & Concert hal van Vaals is vandaag 90's NOW. 
Voor mijn generatie zijn dit denk ik de momenten van herkenning, denkend aan die tijd dat je van weekend naar weekend leefde en de hele week met vriendinnen uitgebreid besprak waar je naar toe ging, welke kleren je zou dragen en wie ook daar zou zijn (lees jongens).

De meeste meiden hadden een flink getoupeerde pony in een kuif gedrapeerd en een permanentje was ook niet verkeerd. De kleding kon variëren van Bell-bottoms (broeken met wijd uitlopende pijpen) tot hotpants, de schoenen waren in vlakken verdeeld en met zo'n gek mogelijke vormen (zwart met rode stippen), blokhakken, riemen met allerlei figuren op de gesp zoals: bloemen, hartjes. Hoe groter de gesp hoe beter.

Later in de jaren negentig toen de housemuziek behoorlijk op kwam werd het trainingspak van Australian favoriet bij veel gabbers.

Aan de jaren negentig vond ik het zo leuk dat er zoveel stijlen waren, je kon al aan het uiterlijk van iemand zien van welke muziek diegene hield. De Alto's, gabbers, kakkers het schoolplein vol.

De variatie in muziek was natuurlijk helemaal geweldig Rap, Hiphop, Rock, House, R&B, Grunge, noem maar op.

Vanilla Ice, MC Hammer, Snap, Sinead O'Connor, Vaya con dios, REM, Ken je ze nog?

Ik ben benieuwd wat jullie leuk vonden aan de negentiger jaren en wat jullie favoriete herinneringen zijn.


90's

Geen opmerkingen: